ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Pınar İlkokulu

Ock

Okulumuz Tigem merkezinde olup öğrencilerimiz Tigem merkez lojmanlarında oturanlar ile Ceylanpınar'ın merkezindeki tüm mahallelerden gelenlerden oluşmaktadır. Özellikle öğlen arası evi okula yakın olanlar eve gidip yemeklerini evde yiyebiliyorken bölge dışından gelen öğrencilerin ise okulda yemek yiyebilecekleri bir kapalı alanımız olmadığından, yemeklerini ya sınıflarda ya da okulun bahçesi içinde veya okula yakın bahçe dışında yerlerde yiyceklerini, yemeklerini yiyorlardı. Öğrencilerimizin bu mağduriyetini giderebilmek amacıyla Tarım işletmesi müdürlüğü nezdinde girişimde bulunularak, öğrencilerimizin öğlen arasında gerek yemeklerini yiyebilecekleri ve gerekse etkinliklerde velilerin ve öğrencilerin oturabileceği, öğrencilerin kışın yağmurdan, yazın güneşten korunabilmek amacıyla seyar 4 adet büyük kamelya ve yine öğretmenlerimizin oturabileceği, yemek yiyip çay içebilecekleri sabit 1 tane kamelya okulun bahçesine yapılmıştır.

Ock

Okuldan ayrı ek binada öğrenim gören anasınıfı öğrencilerimizin öğrenim gördükleri ortamın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmaları kapsamaktadır. Bu kapsamda şu ana kadar dersliğe ek olarak bina girişinde öğrencilerin yemek yiyebilecekleri yaklaşık 25 m.karelik bir salon yapılmıştır. Yine Anasınıfının hizmetinde olan bahçesine çocuk park oyun aletleri monte edilmiştir. Ayrıca bu yıl sonuna kadar dersliğin içi, lavabo ve tuvaletlerde gerekli yenileme ve düzenleme-onarım çalışmaları yapılacaktır.

Kas

07.11.2023 Tarihinde ilçemiz "15 Temmuz Konferans Salonunda " yapılan Genel Kurul Toplantısında okul müdürü Ömer AZGER açılış konuşmasında okul hakkında, yapılan çalışmalar ve öğrenci başarıları konusunda bilgiler vererek, rekor düzeyde katılım için velilere teşekkür edip gündem maddeleri gereği divan başkanlığı seçimine geçildi. Sayın İbrahim KAÇA siçildi. Sayın kaça Pınar İlkokulunun her yönü ile farklı ve başarılı bir okul olduğunu, bundan okul kadar, duyarlı velilerin de büyük katkı sağladığını belirtip katılımcılara teşekkür ederek seçimlere geçildi. Tek liste ile geçilen şeçimde katılımcıların tümünün oy birliği ile oluşan yönetim, toplantı sonrasında biraraya gelerek görev dağılımını aşağıda yazılı biçimde gerçekleştirmiştir.

a-YÖNETİM KURULU(ASİL)

1.Recep GÖLLÜ                               Tigem İşçi                                 Başkan

2.Mehmet Emin ÇETİNKAYA             Meb Öğretmen                           Başkan Yardımcısı

3.M.Sedat EŞDUR                           Özel Sektör Muhasebeci              Muhasip